Jag är rik

Jag och mina två söner var och handlade efter att jag hämtat dom på dagis idag. Ekonomin är ganska så jävligt illa ställd så jag stod och vände och vred på champinjonburkarna och svor över att jag inte kunde köpa färska medan min äldsta son sprang runt med sin minivagn och plockade i saker vi inte hade råd med eller för den delen behövde. Då börjar en äldre dam runt 65-75 år och börjar pratat med äldsta sonen och sen med den minsta som satt i vagnen. Sen tittar hon mig ögonen och säger: ”Vilka vackra barn du har. När man har barn är man rik.” Jag blev lite paff och harklade ur mig något i still med: ”ehhehhaaa joo” och höll väl kanske inte riktigt med för jag var ganska less på dom båda just för det ögonblicket då avbröt hon mig och spände ögonen i mig: ”När man har barn är man rik, Glöm inte det!”  Sen vände hon på klacken och gick och klappade på äldsta sonens huvud när hon passerade honom. Jag följde hennes ryggtavla hela vägen tills hon svängde in bakom någon korridor med torrvaror. Min äldsta son tittade på mig och när jag tittade tillbaka så log han sin strålande leende så jag tog upp honom i famnen. Då gav den yngre ifrån sig ett uppmärksamhetsljud och vi båda tittade på honom som då fyrar av ett strålande leende och sen ett illtjut som spränger alla ljudgränser med sitt tinitusskrick och storebror känner sig manad att göra samma sak och folk runtomkring stirrar ilsket på mig. En kvinna runt 40 år stirrar extra ilsket varpå jag ler och säger: ”Ser du hur rik jag är?” Varpå hon blir lite förnärmad och slutar stirra. Jag och mina söner tar oss tid att bara skratta och vara med varandra mitt på Willys vid champinjonerna som jag glömde köpa.

Visst är jag rik. Jag har något inga av er andra kommer att ha. Jag har mina två söner. Deras kärlek till mig och min kärlek till dom skapar något större än alla pengar i världen. Nu när dom ligger och sover och jag städar undan lite efter kvällens bestyr och  lyssnar på Ólafur Arnalds – Tunglið svämmar känslor över. Jag gråter. Jag är så galet trött men så otroligt lycklig över att vara så rik.

1 kommentar

  1. Kveitekungen

    Vackert!

    Ja, barnen är verkligen en guldgruva.

Alla kommentarer uppskattas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Känslan.se

Tema av Anders NorenUpp ↑