I dessa semestertider så blir ju vädret en snackis hur man än vrider och vänder på tillvaron. Det slår mig att vi försöker leva den perfekta svenska sommaren och det innefattar inte regn. Det är som att vi vill konsumera vädret som vi konsumerar allt annat och det blir en kraftfull besvikelse när det inte blir som vi tänkt oss. Vi behöver sol både psykologisk och fysiologiskt enligt DN men jag tror också att det finns något slags underliggande psykologiskt krav som tangerar konsumtionshets och det vi blir matade med via reklam. Vi blir matade med att livskvalité består av sol, bad, värme tillsammans med diverse lyxiga grejer. Visst är det skönt och visst behöver vi påslag av D-vitamin för att stå emot förkylningar och liknande men är det verkligen sunt att vi ska börja må så dåligt av regn och rusk?

Livskvalitet är något som man skaffar sig oavsett sitt eget eller omgivningens tillstånd och det är verkligen intressant för vi kan inte styra över vädret förutom att vi kan flyga ner till varmare breddgrader och förhoppningsvis får lite varm härlig sol.
Jag skulle vilja att vi använder den här väderångesten på ett konstruktivt sätt. Ingen kan ju med säkerhet veta hur det kommer att bli i framtiden men enligt SMHI så kan vi förvänta oss mer av regn men också att det blir varmare. Detta för att vi, världen, har så höga halter av utsläpp. Så jag tänker att vi helt enkelt får börja jobba hårdare på att få ner utsläppen.
Matematiken är enkel. Regn; otäckt tråkigt och fasansfullt som vi människor vill påverka men inte tror oss kunna påverka. Eftersom det är vi människor som fixar allt utsläpp så kan vi göra något åt vår situation och vi gillar ju att göra något som gör att vi kan ha det som i reklamen. Därmed bör vi använda oss av nordbornas höga ångestnivå över regn och rusk som drivmedel för att föra en hårdare debatt mot minskat utsläpp. Släpp loss denna väderångest på klimatfrågor så tror jag det blir ändringar.

Människan börjar äntligen bli drabbad av det den själv utsätter sin planet för. Kanske kan vi få upp ögonen för att det är dags att dra i nödbromsen och göra något annan än att våldföra oss på moder jord. Ångest är bra drivkraft i den här frågan för vi människor verkar ju inte göra något förrän vi absolut måste, bekväma som vi är.
VI får vad vi förtjänar och nu får vi regn och rusk för att vi inte skött vår planet. Gör om gör rätt så ska du se att det blir bättre.