Det här att svenskar ska grilla ”roasta” någon annan. Allvarligt? När programmet grillad kom fanns det vissa tveksamheter från min sida och även andra. Efter att ha sett några avsnitt så är jag faktiskt lite besviken. Helvete vad mesigt och dåligt det är till och från. Jag funderade länge vad det här temat Grillad egentligen skulle handla om tills jag hittade en beskrivning  av Kalle Lind som jag tycker verkar rimlig. Men jag tror det tar ett tag innan den här delen egentligen kommer att fungera för svenskar. Den illaluktande moralen och präktigheten är jävligt hög tankar om att ”inte säga sanningen om den gör ont” för ”man vill ju inte såra någon”. Det är ju verkligen skitviktigt med roasting om vi utgår från Kalle Linds tolkning av det att: ”vi har alla skavanker men är ändå värda kärlek”.  Det finns ju alltid en risk att grillad blir en kanal för förtrykta känslor som kommer ut på 5 minuter och så får det ju inte vara.Förutsatt att den som är blir ”roastad” är med på det så ser jag inget fel i det utan snarare så är det kanske en befrielse en slags förlösning och en chans att lämna saker bakom sig. Tanken är ju att vi alla ska ha en plats där man är okej, trots våra fel och brister.

En aningens offtopic men jag vill lägga in ett klipp från youtube där Magnus Betnér pratar om yttrandefrihet. Det är ett klockrent uttalande.