Familjedrömmar

Jag har en stark dröm om att kunna vara lycklig en vanlig knegardag. Ni vet där man lämnar ungarna på dagis åker till jobbet och får allt att fungera där och avslutar med att hämta barnen och eventuellt handla sen laga mat tillsammans med den man älskar och känna den där korta men intensiva känslan av lycka som kommer från ingenstans. Jag drömmer alltså om att få känna att det inte är någon speciell dag men att jag är lycklig. Jag drömmer om att känna lugn och harmoni och vara med någon person som jag älskar och som älskar mig, där det råder en acceptans och en respekt för varandras varande i livet.
Min dröm innehåller inte en harmonisk familj utan den innehåller kaos, irritation, misslyckande och tårar för det är en del av livet. I min dröm är vi en familj som lever med allt detta och ändå kan ta tillvara på alla lyckliga stunder som livet erbjuder en vanlig knegardag. Jag drömmer om att det finns ork till kärlekshandlingar under hela tiden vi ses och när vi går till sängs. Jag drömmer om att det finns något i familjerelationen som ger alla energi och mod att vara dom vi egentligen är och där det är tillåtet att blomma ut till de fantastiska varelser vi egentligen är.
Det jag drömmer kallas kanske i andra sammanhang för kärlek. Jag vet inte. Jag vet dock att jag har börjat misstro att min familjedröm verkligen går att uppnå.

Finns min familjedröm på riktigt? Finns det någon som verkligen kan känna lycka en vanlig tråkig knegardag?

Undra hur svårt det kan vara.

2 kommentarer

  1. Lucinda

    Ja, det är klart det finns. Det beror ju på hur du ser på det. Jag tycker att fam. lycka är när man blir irriterad över att sambon ALDRIG stänger köksluckorna efter sig, att jag aldrig bäddar sängen eller dammsuger under saker, vilket min sambo tycker är skitviktigt. När båda kommit hem efter en knegardag och båda är så trötta att ingen hittar ett samtalsämne, men att vi alla fall ler mellan tuggorna och väntar in vem som ska plocka i och ur diskmaskinen när maten är färdigtuggad. Lägga sig i badkaret och bli lite servad med något gott i ett glas för att sedan sitta i var sitt hörn i soffan och glo på TV. Sådana enkla saker som är så himla tråkiga att göra på egen hand. Tror nog att vi anstränger oss för mycket ibland för att vi tror att lycka ska vara på ett visst sätt, när den egentligen finns där hela tiden. Det är väl det man menar med att man inte saknar ”kon” förrän ”båset är tomt”. Ja, och inte gör kon mycket mer än att äta, skita och sova men den finns där om man vill ha lite värme 😉 …och när den inte finns där saknar man den.

    Nu behöver man inte ha en sambo för att känna vardagslycka. Herre Gud, i ditt fall finns det dessutom två kidz och en massa vänner. Glöm inte det!

  2. Frida

    +—(”,)—+ Jag hör dig.

Alla kommentarer uppskattas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Känslan.se

Tema av Anders NorenUpp ↑